Zoete rijstkoekjes!

Nu de tempraturen dalen, zoeken we vaker de warmte op. Na een lange werkdag kruipen we graag even op de bank met een warm kopje thee, dekentje en een zoete versnapering. Ook met rijst kun je een heerlijke versnapering maken, bijvoorbeeld rijstkoekjes met kaneel en rozijnen! Heerlijk voor de koude dagen en je kunt de rijstkoekjes een aantal dagen prima bewaren.

Ingrediƫnten

  • 750 ml halfvolle melk
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 zakje vanille suiker
  • 175 gram Bravo Tosya rijst
  • 50 gram suiker
  • 2 scharreleieren
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl olie
  • 100 gram paneermeel
  • 50 gram boter
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de halfvolle melk met de kaneelstokjes en de vanillesuiker in een pan gedurende 10 minuten, zonder het mengsel te laten koken.
  2. Verwijder de kaneelstokjes.
  3. Spoel de rijst af met koud water en laat de rijst goed uitlekken.
  4. Voeg de rijst toe aan de pan met melk en breng het geheel aan de kook.
  5. Roer gedurende 50 minuten de rijst af en toe door en laat het op een laag vuurtje doorkoken.
  6. Houd tussen het roeren door de deksel op de pan.
  7. Klop de suiker met de eieren los in een kom.
  8. Roer de rozijnen en 1 theelepel kaneel met het eiermengsel door de warme rijstepap.
  9. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en smeer het in met een eetlepel olie.
  10. Strijk de rijst uit in een dikke laag van 2cm en laat het volledig afkoelen.
  11. Snijd, zodra de rijst volledig is afgekoeld, de rijst in vierkantjes of rondjes (naar wens).
  12. Haal elk stukje rijstkoekje door het paneermeel.
  13. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de koekjes aan elke kant in circa 5 minuten goudbruin.
  14. Naar wens kun je de koekjes nog bestrooien met wat kaneel of poedersuiker.
  15. Geniet ervan!

Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.