Pandan

Geurige langgraan rijst

Pandan Rijst

Pandan rijst wordt ook wel Jasmijn of Perfumed rijst genoemd. Tijdens de groei neemt deze speciale rijstsoort het aroma en andere eigenschappen van de Pandan-bladeren op en geeft deze smaak af wanneer de rijst gaar is. Het Pandanblad zit boordevol vitamines en mineralen.

Antioxidanten die in de plant worden aangetroffen, kunnen uw immuunsysteem versterken en kunnen verschillende soorten medische aandoeningen ten goede komen.

Waar komt Pandan rijst vandaan?

Pandan rijst is een zachtkokende aromatische rijstsoort uit Azië. Het heeft een glanzende korrel en een natuurlijk, zacht aroma. De geweldige geur wordt over de hele wereld erkend.

De voordelen van Pandan rijst:

Hoe Pandan Rijst koken?

Hoe Pandan rijst koken? – Week de rijst voor ongeveer 30 minuten. De beste verhouding water tot rijst is 1,5:1 (1 kopje rijst / 1,5 kopjes water). De optimale tijd voor het koken van Pandan Rijst is 15 minuten. Voor een nootachtige smaak en niet-kleverige rijst, laat je de rijst nog 15 minuten in koud water staan na het koken.

Mexicaanse rijst

Ingrediënten

– 2 uien
– 1 knoflook
– 500g tomatensaus
– 1 kopje Bravo Pandan rijst of witte langgraan rijst
– 1 tl komijn
– 500l water
– 1 tl olie
– Oregano
Mexicaanse rijst​

Bereidingswijze:

1.Verhit in een middelgrote pan 1 tl olie en voeg de uien toe. Bak ze ongeveer 3 minuten. Voeg na 3 minuten tegelijkertijd de rijst, knoflook en komijn toe. Roer constant gedurende ongeveer 3 minuten.

2.Voeg tomatensaus en oregano toe en als de rijst helemaal onder staat en een beetje tomatensaus heeft opgenomen, voeg dan water toe.

3.Dek de pan af met een deksel en laat de volgende 20 minuten koken. Verwijder na 20 minuten het deksel en laat het ongeveer 10 minuten op het vuur staan.