Pandan

Geurige langgraan rijst

Pandan Rijst

Pandan rijst wordt ook wel Jasmijn of Perfumed rijst genoemd. Tijdens de groei neemt deze speciale rijstsoort het aroma en andere eigenschappen van de Pandan-bladeren op en geeft deze smaak af wanneer de rijst gaar is. Het Pandanblad zit boordevol vitamines en mineralen.

Antioxidanten die in de plant worden aangetroffen, kunnen uw immuunsysteem versterken en kunnen verschillende soorten medische aandoeningen ten goede komen.

Waar komt Pandan rijst vandaan?

Pandan rijst is een zachtkokende aromatische rijstsoort uit Azië. Het heeft een glanzende korrel en een natuurlijk, zacht aroma. De geweldige geur wordt over de hele wereld erkend.

De voordelen van Pandan rijst:

Hoe Pandan Rijst koken?

Hoe Pandan rijst koken? – Week de rijst voor ongeveer 30 minuten. De beste verhouding water tot rijst is 1,5:1 (1 kopje rijst / 1,5 kopjes water). De optimale tijd voor het koken van Pandan Rijst is 15 minuten. Voor een nootachtige smaak en niet-kleverige rijst, laat je de rijst nog 15 minuten in koud water staan na het koken.

Veganistische gele curry met crispy tofu

Ingrediënten

  •  300 gram Bravo Foods pandan rijst
  • 4 limoenen
  • Stengel bosui
  • 600 gram tofu
  • 3 el maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 70 gram kruidenpasta gele curry
  • 200 ml kokosmelk 
Bravo-Foods-7

Bereidingswijze:

1. Week de Bravo pandan rijst 30 minuten voor in 450ml water, breng dit na 30 minuten aan de kook. Kook de pandan rijst 15 minuten. 

2. Rol de tofu in een theedoek, leg er iets zwaars op en laat de tofu 30 minuten uitlekken. 

3. Haal de tofu na 30 minuten uit de theedoek en snijd de tofu naar wens in reepjes of blokjes.

4. Hak de 2 tenen knoflook in kleine stukken.

5. Voeg de 3 eetlepels maïzena, 2 el kerriepoeder, 2 tl gemberpoeder en knoflook toe aan een kom.

6. Voeg de gesneden tofu toe aan het mengsel en roer goed door elkaar. 

7. Verwarm in een pan 4 el zonnebloemolie.

8. Bak de tofu krokant in de pan, keer de tofu regelmatig om tijdens het bakken.

9. Voeg aan een steelpan 70 gram kruidenpasta gele curry en 200ml kokosmelk toe. Laat dit mengsel op een laag vuur verwarmen tot een homogeen mengsel. Roer het mengsel tijdens het verwarmen door elkaar. 

10. Snijd de limoenen in plakjes.

11. Snijd de stengel bosui in smalle reepjes. 

12. Verdeel de rijst over 4 borden, voeg aan elk bord twee lepels gele currysaus toe, verdeel de krokante tofu over de borden en garneer met de limoenpartjes en bosui. 

Eetsmakelijk!