footer logo

Baldo

Pilav, salades

Baldo

Baldo rijst heeft een iets kleinere korrel dan Tosya rijst en wordt verbouwd in Turkije, Italië en Vietnam.

Baldo rijst heeft een beter absorberend vermogen dan reguliere rijstsoorten. Het wordt beschouwd als een speciaal soort rijst en is vaak niet te vinden in uw standaard supermarkten.

Waar komt Baldo rijst vandaan?

De Turkse variant is erg zetmeelrijk en kan veel vocht opnemen, waardoor hij tijdens het koken erg romig kan zijn.

Hoe Baldo Rijst koken?

Optimale tijd voor het koken van baldo rijst is 15 minuten. Laat voor romige en vochtige rijst de rijst nog 10 minuten in het water liggen.

Paddenstoelen Risotto

Ingrediënten

– 6 kopjes kippenbouillon
– 3 eetlepels olijfolie
– 500 gram portobello-champignons, in dunne plakjes gesneden
– 500 gram witte champignons, in dunne plakjes gesneden
– 2 sjalotjes, gesnipperd
– 1 ½ kopjes baldo rijst
– ½ kopje droge witte wijn
– snufje zeezout
– versgemalen zwarte peper
– 3 eetlepels fijngesneden bieslook
– 4 eetlepels boter
– ⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas

Gourmet Mushroom Risotto

Kookinstructies

  1. Verwarm de bouillon in een pan op laag vuur.

  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de champignons erdoor en kook tot ze zacht zijn voor ongeveer 3 minuten. Zet de champignons met het kookvocht apart.

  3. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de pan en roer de sjalotjes erdoor. Kook gedurende 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer om met olie om te coaten voor ongeveer 2 minuten. Zodra de rijst een bleke, gouden kleur heeft gekregen, giet je de wijn erbij en blijf je voortdurend roeren totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg 1/2 kop bouillon toe aan de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga door met het toevoegen van bouillon, 1/2 kop per keer, en blijf voortdurend roeren, totdat de vloeistof is opgenomen en de rijst beetgaar is, dit proces duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

  4. Haal de pan van het vuur en roer de champignons erdoor met hun kookvocht, boter, bieslook en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.