Basmati rijst

Aromatische langgraan rijst

Basmati rijst

Basmati is een droogkokende rijst met extra lange korrels. Het heeft een aromatische en nootachtige smaak. Het bevat meer calorieën in vergelijking met gewone witte rijst.

Het belangrijkste wat je moet weten over Basmati is de bijzondere smaak en het aroma. Lange korrels blijven gescheiden en niet plakkerig. Het zet meer uit tijdens de kooktijd en het kan twee keer zo groot worden.

Het is perfect voor het maken van een beroemd gerecht genaamd ‘Pilav’ en allerlei Indiase recepten. Het is perfect voor maaltijden op basis van curry.

Waar komt Basmati rijst vandaan?

Basmati rijst wordt verbouwd aan de voet van het Himalaya-gebergte in India en Pakistan. Basmati is een geregistreerde en beschermde merknaam.

De voordelen van Basmati rijst:

Hoe Basmatirijst koken?

De beste verhouding tussen water en rijst is 1,5:1 (1 kopje rijst / 1,5 kopjes water). De optimale kooktijd voor basmatirijst is 12/15 minuten. Voor een nootachtige smaak en niet-kleverige rijst, laat je de rijst nog 10 minuten in het water staan na het koken.

Kip Pilav

Ingrediënten:

– 1 kopje Bravo Basmati rijst
– 1 tl olie
– 1 rode paprika
– 100 g champignons
– 1 ui
– 200 g kipfilets
– 1 tl chilipoeder
– 1 courgette
Pilaf

Bereidingswijze:

1.Verhit in een grote pan 1 tl olie. Voeg ui, paprika, champignons en courgette toe.

2.Bestrooi met chilipoeder en bak ze allemaal gemengd ongeveer vijf minuten.

3.Voeg de kip toe en bak tot deze goed gaar is.

4.Voeg de rijst toe en kook tot het water op is.