Basmati rijst
Aromatische langgraan rijst

Basmati rijst
Basmati is een droogkokende rijst met extra lange korrels. Het heeft een aromatische en nootachtige smaak. Het bevat meer calorieën in vergelijking met gewone witte rijst.
Het belangrijkste wat je moet weten over Basmati is de bijzondere smaak en het aroma. Lange korrels blijven gescheiden en niet plakkerig. Het zet meer uit tijdens de kooktijd en het kan twee keer zo groot worden.
Het is perfect voor het maken van een beroemd gerecht genaamd ‘Pilav’ en allerlei Indiase recepten. Het is perfect voor maaltijden op basis van curry.
Waar komt Basmati rijst vandaan?

De voordelen van Basmati rijst:
- Verlaagt de bloeddruk
- Geweldige bron van gezonde vetten en energie
- Voedingswaarde
- Helpt bij het behouden van gezonde hersenfuncties
Hoe Basmatirijst koken?
De beste verhouding tussen water en rijst is 1,5:1 (1 kopje rijst / 1,5 kopjes water). De optimale kooktijd voor basmatirijst is 12/15 minuten. Voor een nootachtige smaak en niet-kleverige rijst, laat je de rijst nog 10 minuten in het water staan na het koken.
Kip Pilav
Ingrediënten:
– 1 tl olie
– 1 rode paprika
– 100 g champignons
– 1 ui
– 200 g kipfilets
– 1 tl chilipoeder
– 1 courgette

Bereidingswijze:
2.Bestrooi met chilipoeder en bak ze allemaal gemengd ongeveer vijf minuten.
3.Voeg de kip toe en bak tot deze goed gaar is.
4.Voeg de rijst toe en kook tot het water op is.
- 20 minuten
- 4 borden