Zoete rijstdesserts!

Eid al-Fitr! Het Suikerfeest is van start gegaan. Bravo Foods wenst een ieder een fijn Suikerfeest. Ook met Bravo rijst kun je een zoete traktatie bereiden. Van rijstpudding, rijstevlaai, rijstepap tot Arroz con leche. Benieuwd hoe je een zoete rijstdesserts maakt? Bravo Foods helpt je graag op weg!

Rijstpudding

Gebruik hiervoor onze Tosya rijst en gebruik voor vier porties 200 gram rijst. Breng een liter melk aan de kook met een vanillestokje en naar wens, voor een warme smaak, een kaneelstokje. Voeg de Tosya rijst aan de melk toe en draai het vuur lager. Laat dit voor minimaal 30 minuten zachtjes doorkoken (totdat de rijst alle melk heeft opgenomen). Roer af en toe even door met een houten lepel. Voeg naar smaak een aantal lepels suiker en kaneelpoeder toe, je kunt rijstpudding zowel warm als koud eten!

Vanille Roomrijst

Gebruik hiervoor onze Tosya rijst en gebruik voor vier porties 100 gram rijst. Zorg dat je ook 100 ml koffieroom, een halve liter volle melk, een vanillestokje en 40 gram suiker bij de hand hebt. Verwarm op een laag vuur de halve liter volle melk, snijd het vanillestokje open en verwarm dit samen 10 minuten. Haal het vanillestokje eruit en voeg de koffieroom en Tosya rijst toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat de rijst zachtjes 15 minuten zonder deksel koken. Laat de roomrijst afkoelen en schep regelmatig om, voeg naar smaak de suiker toe. Serveer de vanilleroomrijst in dessertglazen en voeg naar wens vers fruit en honing toe.

Arroz Con Leche

Arroz con leche is een typisch Mexicaans recept. Een romige rijstepap met kokos. Arroz con leche is eenvoudig te maken, maar is zeer smaakvol! Gebruik hiervoor onze basmatirijst en gebruik voor 4 porties 120 gram rijst. Zorg dat je 500 ml volle melk, 500 ml kokosmelk, 50 gram suiker, 1 kaneelstokje, 50 gram rozijnen, kaneelpoeder en 50 gram walnoten op voorraad hebt. Breng de basmatirijst met de melk, kokosmelk, suiker en het kaneelstokje aan de kook. Laat dit met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken. Controleer of de rijst de gewenste gaarheid heeft en verdeel deze over schaaltjes. Garneer de schaaltjes met de rozijnen en walnoten en je Mexicaanse rijstepap is klaar om van gaan te genieten!

We zijn erg benieuwd welk dessert, of zelfs allemaal, jij gaat uitproberen. Je kunt ook een heerlijke rijstevlaai maken met rijst, benieuwd naar dit recept? Kijk dan hier.