Vegetarische poké bowl

De feestdagen zijn voorbij en vaak gaan deze gepaard met veel eten en gezelligheid. Het nieuwe jaar is van start en vele trappen het jaar graag gezond af, daar past een bord vol groenten uitstekend bij. Met dit recept voor een vegetarische poké bowl start jij het jaar bomvol groenten!

Ingrediënten

Dit recept is voor vier personen

  • 400 gram Bravo pandan rijst
  • 300 gram edamame bonen
  • 3 el rijstazijn
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 2 avocado’s
  • 10 radijsjes
  • 2 el srirachasaus
  • 4 el Japanse mayonaise
  • 1 komkommer
  • 300 gram tofu
  • 2 el ketjap manis
  • 4 el zeewiersalade
  • Garnering: sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Voeg de Bravo pandan rijst toe en kook de rijst gaar in 12-15 minuten.
  3. Giet de rijst af en laat staan met de deksel op de pan.
  4. Meng 3 el rijstazijn door de rijst.
  5. Dep de tofu droog en snijd in blokjes.
  6. Verwarm een koekenpan met een laag olie en bak hierin de tofu goudbruin.
  7. Voeg tijdens het bakken 2 el ketjap manis toe voor extra smaak.
  8. Snijd de mango en komkommer in blokjes.
  9. Snijd de radijsjes in reepjes.
  10. Halveer de avocado en snijd de avocado in reepjes.
  11. Rasp de wortel.
  12. Verdeel de rijst over vier diepe borden.
  13. Verdeel dan in elke hoek de tofu, mango, zeewiersalade, radijsjes, komkommer, wortel en edamame bonen.
  14. Verdeel in het midden de avocado over de borden.
  15. Garneer de poké bowl met sesamzaadjes, de srirachasaus en Japanse mayonaise.
  16. Eetsmakelijk!

Wij zijn benieuwd wat jij van dit recept vindt. Ga je ook aan de slag in de keuken om het jaar vol vitaminen en mineralen te starten? Of kies je liever voor een ander recept? Neem dan hier een kijkje.