Valentijnsdag Risotto

Ingrediënten voor 2 personen:

4 eetlepels ongezouten boter
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalot, gesnipperd
2 1/2 eetlepels Bietenpoeder
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Ca 0,75 liter kippenbouillon (of vegetarisch)
1 kop Bravo Tosya rijst
Geitenkaas voor garnering
Parmigiano Reggiano kaas, geraspt.

Bereiding:

Klop 1 1/2 eetlepel bietenpoeder door de kippenbouillon.

Zet een grote, dikke pan op de warmtebron (hoge stand). Smelt 2 eetlepels boter; voeg knoflook en sjalot toe en bak dit roerend, ongeveer 1-2 minuten totdat de sjalotten doorschijnend zijn geworden.

Voeg de rijst toe en bak dit al roerende mee voor ca 1-2 minuten.

Voeg 1 soeplepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Voeg dan opnieuw 1-2 soeplepels bouillon toe en herhaal dit ongeveer 15 minuten.

De rijst is dan lekker zacht en smeuïg.

Voeg als laatste nog een halve soeplepel bouillon toe, samen met 1 eetlepel bietenpoeder en 2 eetlepels boter. Voeg naar smaak nog wat geraspte kaas toe en peper en zout toe. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat 1-2 minuten staan en serveer het gerecht. Garneer met een blokje geitenkaas in de vorm van een hart. Proost met een heerlijk glas champagne en geniet van dit Valentijns diner!