Turkse Pilav met Bravo Foods rijst

Rijst is één van de hoofdingrediënten binnen de Turkse keuken. Indien je van Turks eten houdt, weet je vast dat rijst een hoofdrol speelt in veel gerechten. Bezoek je een Turks restaurant, dan is de kans groot dat er rijst als bijgerecht wordt geserveerd. Een van onze favoriete gerechten is de Turkse Pilav. Voor het maken van een heerlijke Turkse Pilav, raden we je aan om onze Bravo Foods Baldo Rijst te gebruiken.

Meer over Baldo rijst

Baldo rijst is een kortkorrelige rijstvariant en wordt verondersteld een hybride van Arborio en Stripe 136 rijst te zijn. Deze combinatie is een van de favoriete rijstsoorten in de Oosterse en Turkse keuken. Baldo rijst wordt verbouwd in Turkije, Italië en Vietnam en is één van de hoofdingrediënten in de neven van deze landen. Het is dikker qua structuur en heeft een beter absorberend vermogen dan gewone rijstsoorten. Baldo wordt beschouwd als een speciaal soort rijst en is meestal niet terug te vinden in een doorsnee supermarkt, dus vraag ons waar je onze Bravo Foods Baldo rijst kunt terugvinden. De Turkse variant is zeer zetmeelrijk en kan veel vocht opnemen, waardoor deze rijst tijdens het koken erg romig kan zijn.

Hoe moet je Baldo rijst koken?

De optimale tijdsduur voor het koken van Baldo rijst is 15 minuten. Laat de rijst nog 10 minuten in het water liggen om romige en vochtige rijst te krijgen.

Turkse Pilav

Ingrediënten die je nodig hebt:

• 2 kopjes water

• 1 kopje Bravo Foods Baldo Rijst

• 2 eetlepels orzo

• 1 eetlepel boter

Neem een grote pan. Smelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe aan de pan en roer een paar minuten door totdat het van kleur begint te veranderen. Wanneer de orzo bruin begint te kleuren, voeg dan Bravo Foods Baldo rijst toe en roer door. Stop niet met roeren, want de orzo verbrandt best wel snel zodra je stopt met roeren.

Voeg na 5 minuten het water toe. Zet het vuur hoger totdat het water begint te koken. Zodra de rijst kookt, doe je de deksel op de pan en zet je het vuur laag. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen. Haal daarna de pan van het vuur en laat hem nog ongeveer 10 minuten afkoelen.

Nu je weet hoe je een Turkse Pilav moet bereiden, stuur ons dan je suggesties over welke Turkse gerechten je zou willen uitproberen. Vergeet niet om onze Bravo Foods Baldo rijst te gebruiken voor de perfecte Turkse recepten.

Benieuwd naar meer receptinspiratie? Kijk dan hier.