Torta Di Riso

Op 1 juni is het wereld melkdag. Melk wordt veel gebruikt, ook in desserts. Melk voegt vaak veel romigheid toe en behoudt de smaak. Een typisch Italiaanse rijstdessert is Torta Di Riso. Een heerlijk Italiaans nagerecht, met een basis van melk en smeuïge risottorijst.

Ingrediënten & benodigdheden

  • 1 liter melk
  • 150 gram Tosya rijst
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gr amandelmeel
  • 100 g gekonfijt citroenrasp
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el citroensap
  • 1 el rum of cognac
  • 2 el poedersuiker
  • Springvorm
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Voeg de melk en de suiker toe aan een koekenpan en breng aan de kook.
  2. Voeg de Tosya rijst toe en laat onder af en toe roeren 45 minuten zonder deksel zachtjes doorkoken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
  3. Dek de pan af en laat het mengsel afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Vet de springvorm in.
  6. Klop in een grote kom de eieren.
  7. Voeg de afgekoelde rijst, het amandelmeel, citroenrasp, vanille-aroma, citroensap en de rum toe.
  8. Roer het mengsel goed door.
  9. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het uit met een spatel.
  10. Bak de torta di riso in 40-50 minuten af, tot de taart in het midden stevig is.
  11. Laat de torta di riso afkoelen en bestrooi met suiker, extra lekker met amandelen en verse kersen!

Benieuwd naar meer (zoete) recepten? Neem dan hier een kijkje.