Top 5 Geweldige Rijstrecepten

Je bent vast op de hoogte dat rijst één van de hoofdingrediënten is in de keuken over de hele wereld. Door de tijd heen, heeft rijst meer mensen op onze planeet gevoed dan enig ander gewas. Oorspronkelijk werd aangenomen dat rijst uit China kwam. Vanuit China verspreidde rijst zich snel over landen als India en Sri Lanka.

Of je nu van Indiaas eten houdt of toch liever Chinees, je kunt rijstgerechten zo maken, dat het aan ieder zijn of haar smaak voldoet. We geven je een inkijkje in onze top 5 geweldige rijstrecepten die geschikt zijn voor elke gelegenheid, met behulp van onze eigen Bravo Foods rijst.

Puttanesca Risotto

Ingrediënten:

• 2 kopjes Bravo Foods arboriorijst
• 6 kopjes aangemaakte kippenbouillon
• 1/4 kopje olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1 kopje gehalveerde zwarte olijven zonder pit
• 1/4 kopje met kappertjes
• 4 ansjovis, fijngesneden
• 4 teentjes knoflook
• 1/2 tl rode chilivlokken
• 1/2 tl zout
• 1/2 tl zwarte peper
• 1 kopje droge witte wijn
• 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
• 1/2 kop verse basilicum

Kook de bouillon in een grote pan. Zodra het begint te koken, verlaag dan de hittebron tot middelvuur om op temperatuur te houden. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 tot 3 minuten lang totdat het goudbruin kleurt. Roer de olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook en chilivlokken erdoor en bak 3 tot 5 minuten. Neem de Bravo Foods arboriorijst en bak 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillonwater toe aan de pan en roer regelmatig door totdat alle bouillon is opgenomen (ongeveer 20 tot 30 minuten). Meng vervolgens de Parmezaanse kaas en basilicum erdoor. Is de risotto te droog? Giet dan extra bouillonwater of normaal water erdoor.

Spaanse Rijst

Ingrediënten:

• 1 kopje Bravo Foods zilvervliesrijst
• ¼ kopje boter
• 1 ui, dun gesneden
• ½ groene paprika, in blokjes gesneden
• 2 kopjes gestoofde tomaten, met sap
• zout en gemalen zwarte peper, naar smaak
• 1 kopje water

Verhit een klein beetje boter, margarine of olie in een pan. Voeg de ui, groene paprika en Bravo Foods zilvervliesrijst toe. Bak op hoog vuur totdat de groenten lichtbruin kleuren. Voeg de tomaten, water, zout en peper toe; meng dit goed door elkaar. Breng aan de kook. Dek de pan goed af, zet het vuur lager en laat het geheel zo’n 30 minuutjes zachtjes doorsudderen. Dit gerecht is bestemd voor 4 tot 6 personen.

Tomaat- en baconrijst

Ingrediënten:

• 2 kopjes Bravo Foods baldorijst
• 8 reepjes spek, fijngesneden
• 6 uien, gesnipperd
• 2 tl gemalen komijn
• 1/2 tl gemalen koriander
• 2 el sojasaus
• 2 kopjes gehalveerde cherrytomaatjes
• 1/2 tl zout
• 1/2 tl zwarte peper
• 1/4 kop gehakte koriander

Kook de Bravo Foods baldorijst volgens de instructies op de verpakking en laat het vervolgens volledig afkoelen. Dek af en zet de rijst in de koelkast totdat het afgekoeld is. Neem een grote wokpan op middelhoog vuur, bak het spek 8 tot 10 minuten lang totdat de randen knapperig beginnen te worden. Roer de ui, komijn en koriander erdoorheen; bak gedurende 1 minuut. Verhoog het vuur. Roer de rijst erdoor en kook 4 tot 6 minuten lang totdat de rijst licht is opgewarmd. Meng de sojasaus erdoor; kook, al roerend, gedurende 1 minuut. Voeg de tomaten toe en kook, roer, gedurende 2 tot 3 minuten totdat de rijst en groenten zijn verhit. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met koriander.

Vegetarische rijstrecept

Ingrediënten:

• 1 tl olie
• 2 kopjes Bravo Foods gekookte langkorrelige rijst
• 2 eieren
• 1 sjalotje
• 1 teen knoflook
• Zout
• 1/2 kopje sugar snaps, gesneden
• 1/2 kopje peultjes
• 1/2 kopje bevroren erwten, bevroren
• 1/4 kopje gesneden groene ui

Verhit 1tl olie in een grote pan en meng 2 eieren door elkaar. Zet vervolgens opzij in de pan. Voeg daarna, in dezelfde pan, het sjalotje en de knoflook toe en roer voor ongeveer 30 seconden door. Voeg de erwten toe en bak 3 minuten mee. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan. Roerbak het geheel voor zo’n 10 minuten in de pan. Voeg op het laatst zout toe naar smaak.

Kip met rijst

Ingrediënten:

• 1 1/2 kopje Bravo Foods witte rijst
• 2 el sesamolie
• 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
• 1/2 tl zout
• 1/2 tl peper
• 1/4 kopje plantaardige olie
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 el verse gember, fijngehakt
• 4 eieren
• 2 kopjes diepgevroren groentemix met erwten en wortel
• 1/4 kopje sojasaus
• 4 uien, dun gesneden

Kook de Bravo Foods witte rijst volgens de instructies op de verpakking en laat dit volledig afkoelen. Voeg de sesamolie toe totdat de rijst gelijkmatig is bedekt; zet opzij. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje plantaardige olie in een grote wok- of koekenpan op middelhoog vuur; bak de kip, knoflook en gember gedurende 2 tot 3 minuten lang totdat ze bruin kleuren. Verdeel de rijst gelijkmatig over de bodem van de pan. Laat 3 tot 5 minuten staan ​​totdat de bodem krokant is. Breek de eieren open en verspreid dit over de rijst. Garneer met groenten en besprenkel met sojasaus. Bak en roer gedurende 3 tot 5 minuten door totdat de kip gaar is, de eieren zijn omgevormd in roerei en de rijst/groenten goed zijn doorgebakken