Sushi pizza party!

Op 19 mei is het nationale pizza party dag, de dag waarop men van ontbijt tot diner kan genieten van pizza! De traditionele margherita, tonno en quattro formaggi pizza kennen we allemaal. Maar heb je wel eens nagedacht over een ander soort pizza? Bijvoorbeeld een pizza van wraps, pizza van portobello of pizza in sushi thema!

Sushi pizza

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 400 gram Bravo Pandan rijst
  • 600 ml water
  • 2 el rijstazijn
  • 8 norivellen
  • 2 avocado’s
  • 150 gram tonijnsteak
  • 250 gram gerookte zalm
  • Siracha mayonaise
  • Garnering: sesamzaadjes, sojasaus & gari (sushi gember)
  • Bamboematje

Bereidingswijze

  1. Breng 600 ml water aan de kook.
  2. Voeg de 400 gram Bravo Pandanrijst toe.
  3. Kook de rijst op laag vuur gaar, tot al het water is opgenomen.
  4. Laat de rijst afkoelen.
  5. Voeg de 2 el rijstazijn toe aan de rijst.
  6. Snijd de avocado’s in kleine blokjes.
  7. Snijd de tonijnsteak in kleine blokjes.
  8. Snijd de gerookte zalm in blokjes.
  9. Om de pizza te maken snijd je een norivel rond.
  10. Voeg een laagje van de rijst toe aan de ronde norivel.
  11. Om de ‘’pizzarand’’ te maken, leg je de gladde kant van de norivel naar de onderkant op de bamboemat.
  12. Bedek de norivel met rijst en voeg naar wens wat van de gerookte zalm toe, vouw de norivel dicht met behulp van de bamboemat.
  13. Maak 4 ronde norivellen met een laagje rijst, en gebruik de overige vier norivellen om sushirollen te maken.
  14. Vorm randen van de sushirollen om de vier sushi bodems.
  15. Tijd om de sushi pizza te beleggen! Verdeel de blokjes avocado, zalm en tonijn over de bodems.
  16. Top de sushi pizza’s af met sesamzaadjes en de siracha mayonaise.
  17. Serveer met verse gari en sojasaus.

Eetsmakelijk!  

Benieuwd naar meer inspiratie? Neem dan hier een kijkje.