Rode kerstrisotto met paddenstoelen & geitenkaas

Kies jij dit jaar ook voor een Italiaans thema tijdens het kerstdiner? Tegenwoordig maken we vaker een uitstapje naar andere Wereldse keukens tijdens het kerstdiner. Risotto rijst is een zeer veelzijdig product en biedt vele variaties. In dit artikel inspireren we jou met een heerlijke kerstrisotto!

Rode kerstrisotto met paddenstoelen, geitenkaas en cranberry

Voor vier personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram Bravo tosya rijst
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400 gram katanjechampignons
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 1 flinke scheut rode wijn
  • 750 ml paddenstoelen bouillon
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram pompoenpitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten fijn en hak de knoflookteentjes fijn.
  2. Rits de blaadjes van de rozemarijn, hak deze ook fijn.
  3. Was de kastanjechampignons en snijd ze in smalle plakjes.
  4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui glazig.
  5. Voeg de kastanjechampignons en rozemarijn toe en bak deze een minuut mee.
  6. Voeg dan de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig zien. Blus het geheel af met een flinke scheut rode wijn.
  7. Voeg nu soeplepel voor soeplepel de paddenstoelenbouillon toe. Roer het regelmatig door zodat het vocht goed verdeeld wordt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  8. Haal de risottorijst van de warmtebron nadat deze gaar is en roer de cranberries en Parmezaanse kaas door de risottorijst.
  9. Breng op smaak met peper & zout.
  10. Top de risotto af met de geitenkaas en de pompoenpitten.

Wij zijn benieuwd wat er bij jullie op tafel staat tijdens het kerstdiner. Kies jij voor onze kerstrisotto? Niet alleen risotto is geschikt, ook vele andere rijstrecepten zijn passend! Neem hier een kijkje voor meer receptinspiratie.