Offline sushi-tasting!

10 mei is het nationale offline dag. Tijdens deze dag wordt men uitgedaagd om mee te doen aan de 24-uur offline challenge. Technologie biedt vele mooie mogelijkheden, maar het vinden van de balans is een uitdaging. Het smartphonegebruik neemt nog elk jaar flink toe. Een dag offline gaan biedt dus (automatisch) een legere agenda. Waarom besteden we die tijd niet eens aan het maken van een uitgebreide maaltijd? Bravo Foods bied je de inspiratie voor een heerlijke sushi proeverij!

Met onderstaande ingrediënten maak je voldoende sushi voor vier personen.

Temaki (handroll)

Ingrediënten

  • 3 nori vellen (in tweeën gesneden)
  • 150 gr Bravo Pandanrijst
  • 2 el sushi azijn
  • 50 gr blokjes gerookte zalm
  • ½ avocado
  • 1 lente-ui
  • ½ gele paprika
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sojasaus
  • Garnering: sesamzaadjes

Bereiding

  1. Breng 200 ml water aan de kook.
  2. Voeg de 150 gr Bravo Pandanrijst toe.
  3. Kook op een laag vuurtje tot al het water is opgenomen.
  4. Voeg de rijstazijn toe aan de Pandanrijst.
  5. Was de paprika en snijd in reepjes.
  6. Snijd de avocado in reepjes.
  7. Marineer de zalmblokjes met 1 el zonnebloemolie en 1 tl sojasaus.
  8. Was de lente-ui en snijd in dunne ringetjes.
  9. Pak de helft van een nori vel en beleg de linkerhelft met de rijst.
  10. Laat in de linker bovenkant een hoekje vrij van de rijst.
  11. Neem nu de paprika en avocado en leg deze schuin in het midden.
  12. Voeg daar ook de zalmblokjes aan toe.
  13. Rol de temaki dicht, zodat er een punt ontstaat.
  14. Top de temaki af met wat lente-ui en sesamzaadjes.
  15. Herhaal dit voor de overige 5 nori vellen.
Maki Sushi

Deze traditionele sushi rol maak je makkelijk zelf met een nori vel, onze Bravo Pandanrijst en je favoriete vulling! Wij kozen voor krokante garnaal en pittige zalm.

Ingrediënten

  • 250 gram Bravo Pandanrijst
  • 350 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • Snufje zout
  • Snufje suiker
  • 6 nori vellen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram gefrituurde garnaal
  • 1 el wasabi
  • 100 gram komkommer
  • ½ avocado
  • Garnering: Japanse mayonaise, lente-ui en sesamzaadjes
  • Bamboe sushimat

Bereiding

  1. Breng 350 ml water aan de kook.
  2. Voeg 250 gr Bravo Pandanrijst toe.
  3. Kook op een laag vuurtje tot al het water is opgenomen.
  4. Laat de rijst volledig afkoelen, dit is erg belangrijk!
  5. Voeg de rijstazijn, suiker en zout toe aan een klein steelpannetje.
  6. Verwarm dit tot een homogeen mengsel en voeg toe aan de rijst.
  7. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  8. Smeer de zalm reepjes in met wasabi.
  9. Halveer de gefrituurde garnaal indien deze te groot is voor een norivel.
  10. Was en snijd de komkommer in smalle reepjes.
  11. Snijd de avocado in smalle reepjes.
  12. Was en snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
  13. Leg de bamboemat klaar voor gebruik.
  14. Leg het norivel met de gladde kant naar de onderkant op de mat.
  15. Bedenk het volledige vel met een laagje sushirijst, houdt ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  16. Vorm van de gesneden vis en groenten een lange horizontale rij.
  17. Rol het norivel dicht.
  18. Verwijder het bamboematje en snijd de sushi in de gewenste dikte.
  19. Eetsmakelijk!
Nigiri Sushi

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met je favoriete topping! Wij bieden je het recept om deze makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten

  • 500 gram Bravo pandanrijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 el witte wijnazijn
  • 700 ml water
  • Snufje zout
  • Snufje suiker
  • 1 nori vel
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr omelet
  • 100 gram avocado
  • 100 gram tonijn

Bereiding

  1. Breng 700 ml water aan de kook.
  2. Voeg 500 gram Bravo pandanrijst toe.
  3. Kook op een laag vuurtje tot al het water is opgenomen.
  4. Laat de rijst volledig afkoelen, dit is erg belangrijk!
  5. Voeg de rijstazijn, witte wijnazijn, suiker en zout toe aan een steelpannetje.
  6. Verwarm dit tot een homogeen mengsel en voeg toe aan de rijst.
  7. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  8. Snijd de tonijn in reepjes.
  9. Snijd de omelet in reepjes.
  10. Snijd de avocado in reepjes.
  11. Pak een schaaltje met water voor je handen.
  12. Maak je handen nat en pak een bolletje rijst.
  13. Rol dit in je handpalmen tot je er een rechthoek van kunt vormen. Druk eventueel je handpalmen naar elkaar toe voor een rechte rechthoek.
  14. Nadat je van alle rijst blokjes hebt gemaakt, kun je de rijstblokjes beleggen.
  15. Verdeel naar wens de tonijn, omelet, gerookte zalm en avocado.
  16. Om ervoor te zorgen dat alles beter blijft plakken, kun je eventueel een klein reepje van een norivel knippen en om het rijstblokje met topping wikkelen. Door het vocht van de rijst blijft dit plakken.
  17. Serveer de nigiri sushi met sojasaus en naar wens wasabi.
  18. Eetsmakelijk!

Hopelijk hebben we jou geïnspireerd om eens offline aan de slag te gaan in de keuken. Sushi is uitstekend geschikt om eens lekker lang te tafelen, perfect voor een dag als deze! Benieuwd naar meer inspiratie? Neem dan hier een kijkje.