Meer groenten eten!

Iedereen is ervan op de hoogte dat we twee stuks fruit en 250 gram groenten moeten eten. Twee stuks fruit lukt vaak nog wel, maar aan de hoeveelheid groenten komen we vaak niet. Groenten zijn bron van vitaminen, mineralen en vezels. In dit artikel geven we jou de tips om meer groenten te nuttigen, wellicht is dit wel hét goede voornemen voor het nieuwe jaar.

  1. Verwerk groenten en fruit in je ontbijt en lunch

Vaak eten we alleen onze groenten bij het avondeten, maar dan is het een uitdaging om aan 250 gram groenten te komen. Het is logisch dat je ‘s morgens geen zin hebt in gekookte broccoli, maar een groene smoothie kan bijvoorbeeld wel. Maak een vullende smoothie met havermout, avocado, spinazie, banaan en melk. Eet bij je lunch eens rauwkost, dip er op los met wortels in hummus of maak eens een lekker groentesoepje.

2. Snacks, snacks, snacks!

Snackgroenten zijn niet altijd eenieder zijn favoriet, maar er zijn nog meer opties om groenten bij je tussendoortjes te eten. Maak bijvoorbeeld een ei-muffins met groenten zoals courgette en champignons. Of besmeer eens een aantal groente crackers met een groente spread of komkommer met hummus.

3. Maak gevulde groenten

Paprika’s, aubergine en courgette: de groenten soorten die je perfect kunt vullen met groenten. Merg de groenten uit en bak het vruchtvlees met extra groenten, vega rulgehakt en rijst aan in een koekenpan . Rooster de groenten kort in de oven en vul ze met het groentemengsel. Verwarm dit nog even kort in de oven en top af met bijvoorbeeld feta of een notenmix!

4. Soep, gazpacho of salmorejo

Soep kennen we waarschijnlijk allemaal wel, maak bijvoorbeeld eens een lekkere knoflook-courgette soep of een pittige rode curry soep. Maar heb je wel eens kennis gemaakt met salmorejo? Salmorejo is een traditionele soep afkomstig uit Zuid-Spanje en word gemaakt van tomaat, brood, olijfolie en brood. Gazpacho is ook populair, een klassieke gazpacho is een koude Spaanse soep gemaakt van tomaat, komkommer en knoflook. Een echte groentebom!

Met bovenstaande tips boost jij je vitamine inname! Welke tips ga jij toepassen? Laat het ons weten in de comments. Kijk voor meer tips en receptinspiratie op onze blogpagina.