Life hacks met rijst!

Rijst is niet alleen om van je bord te eten, maar ook om het leven nét wat makkelijker te maken. In dit artikel delen we met jou handige life hacks met rijst!

1. Een kopje rijst in je kledingkast

Je kleding ruikt lekker fris na het wassen, maar na verloop van tijd kan het wel eens muffig gaan ruiken. Dit kan onder andere komen door vocht in je kleding en kast. Wil je dit voorkomen? Rijst is dan de oplossing. Rijst trekt namelijk vocht aan, en dit werkt dus ook uitstekend voor in je kledingkast! Zet een kopje rijst in je kledingkast en voeg bijvoorbeeld extra druppels etherische olie toe voor een lekkere, frisse geur.

2. De messen van je blender

Naar verloop van tijd kunnen de messen van je blender wel eens bot worden. Dit is lastig met de hand te slijpen, omdat je er vaak niet goed bij komt. Voeg een aantal eetlepels rijst toe aan je blender en laat hem twee minuten mixen. Hierna zijn je messen weer vlijmscherp!

3. Fruit snel laten rijpen

Heb je fruit gekocht, maar is het nog niet rijp genoeg? Vul dan een bak met rijst en begraaf je fruit in de rijst. Het fruit wordt op die manier afgedekt waardoor de ethyleen langer blijft hangen en daardoor wordt het rijpingsproces gestimuleerd.

4. Ongelukje; telefoon in het water!

Dit is wellicht een heel bekende life hack, maar door je telefoon in droge, ongekookte rijst te leggen, nadat je telefoon is gaan zwemmen, kan ervoor zorgen dat hij weer gaat werken! Rijst onttrekt het vocht uit je telefoon.

5. Voorkom klontjes zout

Wellicht heb je het weleens gezien in restaurants; rijst in het vaatje met zout. Doordat de rijst het vocht onttrekt, ontstaan er minder klonten in het zoutvaatje.

6. Rijst als alternatief voor bakbonen

Het komt voor dat je een taart of quiche wilt bakken met een krokante bodem. Vaak bak je de deegbodem dan eerst even in een voorverwarmde oven. Om te zorgen dat het deeg niet rijst, heb je gewicht nodig op de bodem. Vaak gebruikt men daar bakbonen voor. Maar die heb je niet altijd in huis, en rijst wel! Rijst werkt namelijk ook uitstekend als vervanger voor bakbonen.

7. Gereedschap roestvrij

Vul een blikje met droge rijst en steek hier je gereedschap in. Zelfs in een vochtige omgeving blijft het materiaal zo goed als nieuw.

8. Je eigen heatpack

Vul een oude sok, afsluitbaar zakje van wol of katoen met rijst. Knoop het goed dicht en verwarm in de magnetron. Gebruik je eigen heatpack voor verkrampte spieren, koude voeten of een stijve nek!

Zo zie je dat rijst niet alleen lekker is op je bord, maar ook vele andere toepassingsmogelijkheden heeft! Wil je meer ontdekken over rijst? Kijk dan hier!