Kip in romige champignonsaus met rijst

De drukke werkweken zijn weer begonnen en de tempraturen zijn gedaald, dat vraagt om een snel, makkelijk en warm gerecht! Met deze kip in romige champignonsaus heb je binnen handomdraai een smaakvol gerecht met veel groenten op tafel staan.

Kip in romige champignonsaus met rijst

Dit recept is voor vier personen

Ingrediƫnten
  • 300 gram Bravo basmati rijst
  • 400 gram kipfilet (of kipdijfilet)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram Grana Padano (geraspt)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom (15-20%)
  • 250 gram bladspinazie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 50 gram roomboter
Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilet, of kipdijfilet, in lange repen en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Was of veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
  5. Zet een ruime koekenpan op het vuur en voeg hier de 25 gram roomboter aan toe.
  6. Breng ook een pan met 1 liter water aan de kook.
  7. Voeg aan de koekenpan met 25 gram roomboter de kipfiletreepjes toe en bak ze gaar.
  8. Verwijder de kipfilet uit de pan en voeg weer 25 gram roomboter toe.
  9. Kook ondertussen in de pan met water de Bravo basmati rijst gaar in 12-15 minuten. Laat de deksel op de pan nadat je de rijst hebt afgegoten.
  10. Zodra de laatste 25 gram boter gesmolten is voeg je de zongedroogde tomaatjes en knoflook toe.
  11. Fruit dit kort aan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak dit ook kort mee.
  12. Voeg dan 1 el bloem toe en bak dit kort mee.
  13. Voeg dan de kippenbouillon, kookroom en Grana Padano toe aan de pan.
  14. Breng aan de kook en laat dit 5 minuten doorkoken, op een laag vuur.
  15. Voeg de 2 el Italiaanse kruiden en de bladspinazie toe en laat de bladspinazie slinken.
  16. Voeg als laatste de kipfilet toe en laat de kipfilet warm worden.
  17. Verdeel de Bravo basmati rijst met de kipfilet in champignonroomsaus over 4 diepe borden.
  18. Eetsmakelijk! Geniet van deze romige kip in champignonsaus!

Probeer jij deze romige kip in champignonsaus ook uit? Benieuwd naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.