Internationale dag van de Nacho!

Wist je dat het op 21 oktober Internationale Dag van de Nacho is? Vroeger kreeg je wellicht een bakje nacho chips met een simpele tomatensalsa. Tegenwoordig pakken we veel groter uit, flinke schotels nacho chips met kaas, gehakt, sour cream, guacamole en andere toppings. Steeds meer restaurants serveren deze lekkernij tijdens de borrel, maar niet alleen buitenshuis geniet men van een nacho schotel, ook binnenshuis is een ieder creatief! Nachos zijn geschikt om te delen, dus nodig je familie, vrienden en naasten uit om samen te genieten van een nacho schotel! Om jullie alvast in de nacho sferen te laten komen, hebben wij twee heerlijke nacho schotel recepten, met uiteraard onze rijstspecialiteiten.

Mexicaanse nacho shotel

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram Bravo witte rijst
  • 150 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 200 gram mais (uit blik)
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 100 gram tortilla chips
  • Zwarte peper
  • 10 gram verse koriander (fijngesneden)
  • 125 gram sour cream
  • 125 gram guacamole

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan met 2 liter water aan de kook.
  3. Voeg de Bravo witte rijst toe, en kook de rijst gaar in 12-15 minuten.
  4. Giet de rijst na het koken af.
  5. Spoel de zwarte bonen en mais af met water.
  6. Meng in een ovenschaal de rijst, zwarte bonen, mais, 2 tl Mexicaanse kruiden, 50 gram cheddar kaas, de tomatenblokjes en een snuf zwarte peper.
  7. Verdeel over het rijstmengsel de tortillachips en de overgebleven 50 gram cheddar kaas.
  8. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  9. Serveer de Mexicaanse rijstovenschotel met de sour cream, guacamole en verse koriander.
  10. Eetsmakelijk!

Chilli sin carne met kaas nachos

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo witte rijst
  • 400 gram rode bonen (uitgelekt)
  • 1 el kurkuma kruiden
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram mais (uit blik)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 2 rode chilipepers
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram cheddar (geraspt)
  • Peper & zout
  • Cayennepeper (poeder)
  • 150 gram nacho chips

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met 2 liter water aan de kook.
  2. Voeg de Bravo witte rijst toe, en kook de rijst gaar in 12-15 minuten.
  3. Giet de rijst na het koken af.
  4. Meng de eetlepel kurkuma kruiden door de rijst.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Snijd de ui, knoflook, chili, paprika’s aan in de pan. Bak tot de groenten glazig zien.
  7. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, uitgelekte rode bonen en mais toe.
  8. Roer het mengsel goed door, breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  9. Verdeel de gele rijst over vier borden.
  10. Verdeel ook de chilli sin carne saus over de vier borden.
  11. Verdeel de kaas en de nacho chips over het gerecht.
  12. Eetsmakelijk!

Met deze recepten kun jij aan de slag om de Internationale dag van de Nacho op 21 oktober te vieren! Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.