Perfecte gebakken Basmatirijst met ei recept

Heb je haast en ben je op zoek naar een eenvoudig recept voor jou en je huisgenoten?
Maak je geen zorgen, we hebben het perfecte gebakken basmatirijst-met-ei-recept voor je gemaakt dat je zeker niet zal teleurstellen en je buikje vult. 

Volg onderstaande instructies en maak je klaar om te genieten met je vrienden en familie!

Voorbereiding: 10 min
Koken: 10 min

Porties: 4
Kcal (per portie): 387

INGREDIËNTEN

250gr Bravo Foods basmatirijst
3 el plantaardige olie
1 ui, fijngesnipperd
4 eieren, losgeklopt
1 wortel, gesneden (of groenten naar keuze)
Een beetje peterselie, fijngehakt (ter decoratie)

HOE MAAK JE GEBAKKEN BASMATIRIJST MET EI?

STAP 1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (of lees alle kookinstructies op onze blog “Hoe Basmatirijst koken”), giet af, spreid het uit om te stomen en zet apart.

STAP 2

Verhit 2 eetlepels olie in een grote wokpan op hoog vuur, voeg dan de ui en wortel toe en bak tot ze lichtbruin zijn voor ongeveer 5 minuten. Voeg de rijst toe, roer en wok ongeveer 3 minuten lang, schuif het mengsel vervolgens naar de zijkant van de pan.

STAP 3

Voeg de resterende olie toe en giet het eiermengsel erdoor. Laat het een beetje koken en meng het dan met de rijst – roer krachtig om de korrels te bedekken of, indien je voorkeur geeft aan grovere stukjes ei, laat het dan iets langer stollen voordat je de ei opbreekt en doorroert. Schep in een serveerschaal en strooi de peterselie eroverheen. Je kan eventueel ook sesamolie, gemalen witte peper en een scheutje sojasaus toevoegen om het gerecht op smaak te brengen.

BESPAAR TIJD EN GENIET VAN HEERLIJKE RIJSTRECEPTEN

Laat ons weten wat jullie van onze recepten vinden en volg ons op social media, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste rijstupdates van Bravo Foods!

Benieuwd naar meer receptinspiratie? Kijk dan hier.