Griekse tomatenrijst!

Wellicht heb je wel eens Grieks gegeten, vrijwel standaard wordt daar een bolletje rijst bij geserveerd. Vaak is dit zelfs tomatenrijst, door de smaak en kleur krijgt de rijst een smaak boost en een gezellig kleurtje! Benieuwd hoe je tomatenrijst maakt? Bravo Foods vertelt het je!

Dit recept is voor vier personen

Ingrediƫnten
  • 400 gram Bravo basmati rijst
  • 1 zoete rode puntpaprika
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 350 ml kippen-of groentenbouillon
  • Verse peterselie
  • Peper & zout
Bereidingswijze
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Kook de Bravo basmati rijst in 12-15 minuten gaar.
  3. Snipper de ui.
  4. Pers de knoflooktenen.
  5. Snijd de paprika in blokjes.
  6. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan.
  7. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is.
  8. Voeg de paprika toe.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe.
  10. Voeg de gekookte rijst aan het mengsel toe.
  11. Blus af met de kippen/groentebouillon, de rijst neemt het grootste gedeelte van het vocht op.
  12. Laat het op laag vuur inkoken.
  13. Hak de peterselie fijn.
  14. Breng de tomatenrijst op smaak met peper, zout, citroensap en de fijngehakte peterselie.

Je kunt de tomatenrijst uitstekend combineren met echte Griekse gerechten, zoals gyros, souvlaki of moussaka. Of voeg groenten en verse feta toe voor een vegetarische optie!

Benieuwd naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.