Parboiled

De korrels van Parboiled rijst hebben een gele kleur. Dit is veroorzaakt doordat de rijst een voorbehandeling (stomen) heeft gehad. Hierdoor behoudt de rijst de van nature aanwezige vitaminen en voedingsstoffen.

Tijdens het koken worden de korrels mooi wit. Parboiled rijst is gemakkelijk te bereiden, blijft stevig (niet papperig) en lukt altijd. Bravo Parboiled rijst wordt door ons met veel zorg geselecteerd en is ideaal als basis voor wokken of om later opnieuw op te warmen.

Witte Rijst

Witte langgraan rijst is de bekendste rijstsoort ter wereld. Het is geslepen, ofwel het kaf en het vliesje zijn beide helemaal verwijderd van de korrel. Bravo witte rijst staat bekend om zijn extra lange korrel.

De rijst is droogkokend en heeft een heerlijke volle smaak. Bravo Witte rijst wordt door ons met veel zorg geselecteerd en is ideaal voor gebruik in veel verschillende gerechten.

Pandan

Bravo Pandan rijst, ook wel Perfumed of Jasmijn genoemd, is een geurige zacht kokende witte langgraan rijst, afkomstig uit Azië. De naam Pandan komt van het geurige blad van de Pandanpalm, waarvan de rijstplant tijdens het groeiproces via de wortels de geur opneemt.

Bravo Pandan rijst wordt door ons met veel zorg geselecteerd en is ideaal bij veel Aziatische gerechten. Doordat de rijst na het koken vochtig en kleverig blijft, kan deze gemakkelijk met stokjes worden gegeten.

Basmati

Bravo Basmati rijst, ook wel “Koninginnerijst” genoemd, is een langkorrelige, droogkokende witte rijst afkomstig uit het Himalaya-gebergte in India of Pakistan. Deze unieke soort heeft een bijzonder aroma en een delicate nootachtige smaak. 

Onze pure Basmati rijst wordt verbouwd in de Punjab, waar de rijstplant wordt gevoed door het zuivere smeltwater uit de bergen. Basmati rijst behoort tot de beste rijstsoorten ter wereld en wordt door ons met veel zorg geselecteerd.