Comfort curry recept

De feestdagen zijn voorbij, en waarschijnlijk heb je al veel tijd doorgebracht in de keuken. Op een dag als vandaag is niets lekkerder dan even relaxen met een bordje vol comfort. Een curry gerecht is voedzaam en onze versie bevat ook nog eens veel groenten! Zodat je het jaar goed start met veel groenten in een romige curry! Naar wens kun je ook nog (vegetarische) kipblokjes toevoegen.

Groentecurry met kokosmelk

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 300 gram Bravo basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram bruine bonen
  • 1 aubergine
  • 3 wortels
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele chilipeper
  • 1 cm gember
  • 2 el gele curry kruiden
  • Zout & peper
Bereidingswijze
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook, en kook hierin de Bravo basmati rijst gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd deze in blokjes.
  4. Snijd de aubergine in blokjes en rasp de wortel in reepjes.
  5. Hak de gember in kleine stukjes en verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd deze ook fijn.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  7. Voeg daarna de gember, gele peper, aubergine, wortel en paprika toe. Bak dit gaar.
  8. Voeg nu de kruiden en kokosmelk toe. Roer dit geheel goed door elkaar.
  9. Voeg de bruine bonen toe en laat dit met de deksel op de pan 15 minuten doorkoken.
  10. Garneer de curry met de basmati rijst, garneer naar wens met koriander.
  11. Eetsmakelijk!

Begin jij het jaar ook relaxed op de bank met een bord vol groenten? Probeer dan zeker eens dit curry gerecht! Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.