Deze week schijnt de zon weer flink en de tempraturen stijgen. De perfecte tempratuur om de BBQ weer uit de schuur te halen en de kolen te verhitten! Bij een fijn stuk vlees, vis of vegetarische bron horen vaak ook (frisse) bijgerechten die buiten de koelkast ook vers blijven. Bravo Foods helpt je op weg met drie frisse salades die perfect zijn voor naast de BBQ!
Frisse coleslaw
Een echte all-time klassieker: de coleslaw. Niet direct een gerecht met rijst, maar wel een heerlijke side dish. Benieuwd hoe je een frisse coleslaw maakt?
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 200 gram rode kool
- 200 gram winterpeen
- 1 bos peterselie
- 50 gram rozijnen
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 4 el yoghurt
Bereidingswijze
- Was de groenten.
- Schaaf de witte en rode kool heel fijn.
- Schaaf de wortel heel fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de 2 el witte wijnazijn, 4 el mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl honing en 4 el yoghurt door elkaar.
- Schep de groenten met de dressing door elkaar. Voeg als laatste de rozijnen toe.
- In een handomdraai heb je een heerlijke, frisse coleslaw op tafel!
Frisse rijstsalade met rode biet en sinaasappel
Deze salade staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens een echte eyecatcher!
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 150 gram Bravo parboiled rijst
- 100 gram quinoa
- 2 sinaasappels
- 4 zomerbieten
- 100 gram gehakte walnoten
- 100 gram feta kaas
- 2 handjes rucola
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Breng 500 ml water aan de kook.
- Kook de Bravo parboiled rijst in 12-15 minuten gaar.
- Laat de rijst afkoelen.
- Breng water aan de kook en kook de 100 gram quinoa in 8-10 minuten gaar.
- Laat de quinoa afkoelen.
- Pel de sinaasappels en snijd in reepjes.
- Kook en schil de zomerbieten, gemiddeld duurt dit 20-30 minuten.
- Snijd de zomerbieten in partjes.
- Snijd de feta in blokjes.
- Meng de witte rijst met de sinaasappelpartjes, rucola en bieten.
- Bestrooi de salade met de gehakte walnoten en feta kaas.
- Voeg peper & zout toe naar wens.
Eetsmakelijk!
Pittige rijstsalade met boerenkool en zoete aardappel
Deze rijstsalade is uitstekend geschikt voor bij de BBQ en kun je heel eenvoudig al van te voren klaarmaken!
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 250 gram Bravo parboiled rijst
- 200 gram zoete aardappel
- 150 gram boerenkool
- 2 rode paprika’s
- 2 avocado’s
- 2 limoenen
- 1 bosje peterselie
- 100 gram macadamia noten
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan met water aan de kook.
- Kook de Bravo parboiled rijst 12-15 minuten.
- Schil de zoete aardappel.
- Kook de zoete aardappel in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes.
- Was en snijd de paprika in blokjes.
- Voeg 2 el olijfolie toe aan een koekenpan.
- Bak hierin de boerenkool, dit zorgt voor een lekkere bite in de salade.
- Voeg de laatste 2 minuten de rode paprika toe.
- Hak de peterselie fijn.
- Halveer de avocado’s en snijd in blokjes.
- Halveer de limoenen in partjes.
- Voeg de afgekoelde rijst en zoete aardappel toe aan een ruime schaal.
- Roer de gebakken boerenkool met paprika door de rijst met zoete aardappel.
- Leg de avocadoblokjes, macadamia noten en de limoenpartjes op de salade.
- Garneer met de fijngehakte peterselie!
Eetsmakelijk!
Benieuwd naar meer inspiratie? Neem dan hier een kijkje.