Basmatirijst koken

Wij van Bravo Foods geloven dat je geweldige recepten kunt bereiden met alledaagse ingrediënten zoals rijst. Probeer in plaats van klassieke witte rijst, nieuwe recepten uit met basmatirijst. Laten we het vandaag hebben over basmatirijst en daarbij leren hoe je de perfecte basmatirijst kookt.

Wat is basmatirijst?

Basmatirijst is een van de meest bekende rijstsoorten ter wereld. Basmati is een aromatische rijstkorrel en lijkt veel op witte rijst, maar met één belangrijk verschil: het aroma. De grootste importeur en exporteur van basmatirijst is India. Volgens de laatste statistieken produceert India minimaal 75% van de bestaande basmatirijst in de wereld. Pakistan neemt de tweede plaats in bij de productie van deze rijstsoort.

Geschiedenis van basmatirijst

Het belangrijkste dat je moet weten over basmatirijst is de geur en zijn smaak. Basmati heeft een nootachtige en bloemige smaak en werd eeuwen geleden voor het eerst in India verbouwd. De naam “basmati” stamt af van het Hindi-woord “geurig”. Een ander element dat basmatirijst onderscheidt van andere soorten, is de niet-kleverige textuur. Basmatirijst is uitermate geschikt voor het maken van recepten op basis van curry en is het meest populaire ingrediënt in de Turkse, Indiase en Arabische keuken.

Basmatirijst koken

Meestal vinden de mensen het moeilijk om rijst te koken. We zullen proberen jouw leven gemakkelijker te maken door ons geheim met jou te delen. Bravo Foods basmatirijst is heel eenvoudig te koken zodat je elke keer een perfecte pan met niet-kleverige rijst klaarmaakt. Met ons recept van Bravo Foods, zet je telkens weer een luchtige en lichte basmatirijst op tafel.

De perfecte water-rijst verhouding voor het koken van basmatirijst is 1,5 : 1 (1 kopje rijst en 1,5 kopje water). Onthoud: wanneer je teveel water toevoegt, wordt het geheel papperig en krijg je te volle rijst.

Dus, laten we beginnen – Voeg het water en de rijst toe in een grote pan. Verwarm het water totdat het kookt, zonder deksel. Je kunt ervoor kiezen om vooraf het koken een scheutje zout en olijfolie in het water te doen. Wanneer het water in de pan begint te koken, zet je het vuur op middelmatige temperatuur, doe je de deksel erop en kook je de rijst nog 10 minuten door. Haal daarna de pan van het vuur en laat hem nog eens 15 minuten afkoelen.

We noemden al dat basmatirijst een van de bekendste rijstsoorten ter wereld is. Wanneer het goed wordt gekookt, zal de smaak van basmatirijst al je zintuigen bevredigen. Wacht niet langer. Ga naar de plaatselijke supermarkt voor jouw eigen Bravo Foods basmatirijst en zet een geweldige lunch of diner op tafel voor je familie!

Benieuwd naar meer receptinspiratie? Kijk dan hier.