footer logo

Baldo

Pilav, salades

Baldo

Baldo rijst heeft een iets kleinere korrel dan Tosya rijst en wordt verbouwd in Turkije, Italië en Vietnam.

Baldo rijst heeft een beter absorberend vermogen dan reguliere rijstsoorten. Het wordt beschouwd als een speciaal soort rijst en is vaak niet te vinden in uw standaard supermarkten.

Waar komt Baldo rijst vandaan?

De Turkse variant is erg zetmeelrijk en kan veel vocht opnemen, waardoor hij tijdens het koken erg romig kan zijn.

Hoe Baldo Rijst koken?

Optimale tijd voor het koken van Baldo Rice is 15 minuten. Laat voor romige en vochtige rijst de rijst nog 10 minuten in het water liggen.

Gourmet Mushroom Risotto

Ingredients

– 6 cups chicken broth, divided
– 3 tablespoons olive oil, divided
– 1 pound portobello mushrooms, thinly sliced
– 1 pound white mushrooms, thinly sliced
– 2 shallots, diced
– 1 ½ cups Baldo rice
– ½ cup dry white wine
– sea salt to taste
– freshly ground black pepper to taste
– 3 tablespoons finely chopped chives
– 4 tablespoons butter
– ⅓ cup freshly grated Parmesan cheese

Gourmet Mushroom Risotto

Directions

1. In a saucepan, warm the broth over low heat.

2. Warm 2 tablespoons of olive oil in a large saucepan over medium-high heat. Stir in the mushrooms, and cook until soft, about 3 minutes. Remove mushrooms and their liquid, and set aside.

3. Add 1 tablespoon olive oil to the skillet, and stir in the shallots. Cook for 1 minute. Add rice, stirring to coat with oil, about 2 minutes. When the rice has taken on a pale, golden color, pour in wine, stirring constantly until the wine is fully absorbed. Add 1/2 cup broth to the rice, and stir until the broth is absorbed. Continue adding broth 1/2 cup at a time, stirring continuously, until the liquid is absorbed and the rice is al dente, about 15 to 20 minutes.

4. Remove from heat, and stir in mushrooms with their liquid, butter, chives, and parmesan. Season with salt and pepper to taste.